@gi vicclapja :-)

Mottó: Ha hallgattál volna, okosnak hittünk volna...

De sebaj, úgy is letörlöm, ha túl léped a határt. Ehhez minden jogot fenntartok !!!
2021.10.28 08:17 : Tales from Cartreuse no I.
Karthauzban Y-Cilu rettegett maffiaklánja a Cizaeliták (a régi karthauzi államalapító törzsről kölcsönözte nevét a klán) a Cizael-coin nevű digitális valutával folytatják le titkos ügyleteik tranzakcióit. A tranzakciók mérete már állami szintű GDP-csökkenést kezd okozni az amúgy gazdag országban. A proxyszerverek egy része egyesek szerint a Cillucillu sacadeca a Cinzi folyó több kilométer mély kanyonjának titkos é szinte hozzáférhetetlen barlangjai szifonjának mélyén több tízméterrel a víz alatt vannak. Ezt támasztja alá hogy múltkor egy rejtélyes fejvadászcég újsághirdetést jelentetett meg a Colondey Timesban barlangi búvár munkákban jártas gyakorlott IT financial manager múlttal rendelkező etikus hackereket keresve.
Informátorunk azonban további, nem várt részleteket tárt fel a történetről. Miután Y-Cilu múltkori rá jellemző fricskája a hatalom zsebében kinyitotta a bicskát (Casen Cayel miniszterelnök illusztris kedvenc kalapját egy belső ember segítségével UHD-3D-ben beszkennelték, majd nonfungible-tokenné konvertálva milliós nagyságrendű karthauzi mayelben, a világ legerősebb valutájában realizált profitot tettek zsebre), az állam titkosszolgálata kapcsolatba lépett Ciludázia állammal, ahol tudva levő, hogy a világon egyedülálló módon a macskák és emberek egyenrangú polgárként élnek. Innen a kölcsönös bevándorlási hivatalok közös konspirációjaként, (mivel az országból Karthauzba normál körülmények között tiltott a bevándorlás, kivéve a szükséges munkaerők esetében) letelepedési kötvény megvásárlása után átvettek egy szuperintellignes macska-ember-robot kimérát, Cirmaline-DX78ot. A nevezzük így-női egység - kiemelt kitüntetéssel végezte az ottani Cizen Robotakadémiát, amit bizonyított, hogy a Rektori Hivatal az ilyenkor szokásos díjazással jutalmazta: receptorait módosították havi egy supeuphoria tabletta igénybevételére, amit az útlevelében is feltüntettek, a személyre szóló tablettakiváltási gyógyszerbank-engedélyével együtt. A fedőakció az volt, hogy Cirmaline munkát keresett a Karthauzi Főváros Bányászati Minisztériumában egy megüreresett pozícióra, de egy másik, hasonlóan képzett évfolyamtársa megelőzte, így az országban kellett maradnia. Extra szintre felprogramozott vonzalom-modulja miatt ugyan a Ciranzei State-Owned Company ellenkező nemű személynöke tetszőleges állásba felvette volna, de ő még, a fedőtörténet szerint, válogatott. Így megpályázta a fedő-maffiacég állását. Y-Cilu hologramja interjúztattam akit viszont a beépített vonzalomblokkoló miatt nem tudott lefegyverezni, sőt, gyanút fogott, ezért a megpályázott munkánál nehezebb próbamunkát adott neki: A Dorotha-deltában lévő egyik maffia-fedőcégf által tulajdonolt elektronikai hulladékújrahasznosító bezárt salétromsav-zagytározójában kellett vegyvédelmi ipari búvárruhában megkeresni a 20 méteres medence alján egy elveszett bedöglött medencefoltozó-robotot. Ezt Cirmaline annak ellenére teljesítette, hogy a búvárruhán szándékosan kis lyukadásokat hagytak, amin át némi sav szivárgott. Felprogramozott bőrreceptorai idejekorán érezték a savmarást, és mosolyogva kicserélte a ruhát. A feladatot sikeresen végrehajtotta, és Y-Cilura rámosolyogva csak annyit mondott: bárkivel előfordulhat, hogy véletlenül foltos ruhát vesz fel.
Y-Cilunak végül megtetszett a belevaló női egység, mint aki tehetséges és értékeli haláli poénjai, felvette hát a kiírt pozícióra. A gond csak később derült ki. Ugyan az állásra Cirmaline még előnyős is lett volna, macska-karcsúságú testével az átlagnál szűkebb barlangjáratokba is rakhatott volna újabb proxyszervereket, azonban ő a Robotakadémián a barlangi búvármodult részben egy, a rivális robotakadémia által virussal megfertőzött Esztramos-hegyi Rákóczi-II-barlang bűvárbaleset-emlékkel programozta fel. Frissen végzettként, és amúgy kiemelkedő képességei mellett a vonzóságmodullal sok ellenőrét és professzorát megtévesztve senki nem vette észre a hibát, és első munkájánál sem derült ki, mivel az ipari búvár-modulja tökéletes volt. Eredeti barlangi első bevetése azonban emiatt tragikusan végződött: egy 30 méter mély szifon alján az esztramosi bugos programmodul kezdett el futni, ő pedig egy másik oldali légbuborékban landolva mesterséges kómába juttatta magát, majd megsemmisült.
 
2021.10.14 14:22 : Dinnertime vivid dreams at the Stan Kolev shaft cave
Némileg meditativan költöm el ebédem, két homokszem közt :) mivel épp egy sziliciumtartalmu ismeretlen szennyeződést néztem nagy érdeklődéssel 10000X-es nagyítással. A májgombócleves lé-része egyszerű: az ízek sós pusztasága, viszont sóhiányban ez is lehet az élvezetek némi rohanása: egyből szemembe ötlik a Lanzarote kopár kősivataga, melyen Inéz, a roppant kreatív földészleány rohant-szökellt önfeledve. A másik fő alkatrész, a májgombócleves türelmetlenül lényegül sós umami-ízzé ízbimbó-tengerim közt. A hús-íz annyira boldoggá tesz, hogy, mint gondolatvillanásom mondja, feloldhatatlan ellentét lenne ez a vegán Arianéval, már, ha idáig eljutnánk, mert persze ő is a ghosting minősített eseteként patikamérlegen adagol napi 1-2 mondatot, valószínűleg lassan ez is elenyészik. Erről viszont arra térek, hogy mi az, hogy feloldhatatlan ellentét? hisz az ezüst-klorid ami "feloldhatatlan" vízben, sem az, szépen kiszámolt oldhatósági egyensúlyoknak tesz eleget. Nem feloldhatatlan, csak korlátozottan oldható. És mivel a szavaknak súlya van, azt tanácsolom magamnak, ezentúl korlátozottan feloldható ellentétnek nevezzem társaimmal felmerülő véleménykülönbségem. Mint a víz a csapadékot, valamennyit még fel is oldhat a makacs nézetből a másik vélemény, alakul, változik mindenki. És végső soron, olyan vegán még esetleg tudnék is lenni egy ideig, aki peptidszekvenátorban, vagy petri-csészében sokszorozott fehérjéből készült húst fogyaszt. Jón a második, lencse-mocsárban rózsazsín tarjavitorlás. Egyből érzem, hogy fával füstölték, mmm..de jó..A Palo Santo fafüstje Ozora main stage-nél hátul..Este, a tűz lobog, vele a lelkünk..és belül valami nagyon jó érzés. A lelki hazatérés öröme, néha érzem a Sacred Purification füstölő belső édes illatát füst nélkül is, megfelelő boldogságkor. Ezt, a lelki hazatérést, a belső végős egyensúlyt keresi minden vallás, ezt keressük a bulikon is..És az a legjobb, mikor kicsit magad vagy, és úgy tudod a harmóniát magadban megképezni. Igazából nha nem keresed, hajszolod mindenáron, akkor magától megtalál. Szóval a második nagy része is bevégződött. A kávéfőzőben tükröződő ujjaim nézem..Mint az Uluru, az ősők szent hegyének narancsban égő monolitja, négy ilyen kis párhuzamos föggélyes-tojásdad szikla áll egy pasztell-út mentén. A látomás, ugyan józa, vagyok, de nagy vonalakban messziről a Lapút-álomfestészetem textúráját idézi, mintha egy kis művészrobot-elme renderelőgépezetében a csontvári-csúszka mellé a Dali-csúszkát feltolva generálnánk le egy látomást. Króm-országút pasztelle mentén balra az Ayers rock tetramer-változatban, már csak pár San Pedro kaktusz hiányzik tekilával, és Johnny Depp már nem is túl megjátszott őrültsége. A géptől infrahangon rezeg az ebédlő. Lassan feltápászkodom, mire beér a mediterrán lány.
 
2021.10.11 19:21 : Csapongóajtó
Kagylókonzerv kalandozik számban, s gondolatim egyre megiramodnak, amorf amőbaként csaponganak a káosz ki tudja hanyadik hatványán. Egy villanás, s három tenger mossa ízbimbóim, s a kiválasztószerv végtermékei, a ropogó homokszemek, Portbou-i costák és playak emlékeit idézik. A Vengaboys szép, nagy orrú fekete nője tolul elibém: végső soron három kontinens vére moshatja ereit, mór, askenázi és hispán népek legjelesebbjei szerepelhettek régesrég elődei közt. Ementáli is kerül az asztalra, számban omolva tehénkolomp zeng fejemben. A fűrészgéptől indultunk, érzem a szűrós szálkájú lúcdeszkák illatát. Az első lány, ki íratlan törvény szerint nem lehetett volna enyém, - és bizony, nekem mindig az orvul szerzett zsákmány édessége kellett, miért karmám büntet is - írta is nekem egymásba fonódó soraink előjátékaként, mennyire élvezte az alpesek kolompoló teheneit a dús fenyvesekbe felhatolva. Én is ugyanezt éltem át a csoporttal. Az emelkedő alján megannyian legelésztek. Zöld a fű, ennél valószínűlenebbül zöld csak az Azorokon volt. Lassan az erdőbe érünk. És nem kell igazán sok, hogy a tüneményekbe révedve lemaradjak a csoporttól. Mostmár egyedül vagyok, mint annyiszor, sorsom a szabadságvágyam. Górcső alá veszek mindent, befogadni és sokszor megörökíteni is kívánom a csodákat. Aztán a sűrű fenyves ritkulni kezd, jön a törpefenyves övezet. Balról érdekes, cirádás abt-rendszerű fogaskerék vasa kígyózik föl a hegyen. Gőzmozdony tolja fel egy teherkocsin a menedékházba a sok hordó sört. Lassan eltűnik a ködbe vesző alagútban, melynek bejáratát kettős spaletta-forma ajtóval zárják, oldalán néhol kedves kis ablakok engednek kevés fényt belopakodni. Persze, hogy az alagúton át megyek. Egyedül a csendben és a pár méteres látótávolságban, fújó hűvös szélben, kiérek az alagút másik végén. A hegyoldalt hó fedi. Lassan alkonyul, mire az Erzsébet-kápolnához érek. Balra kell-e menni? Nincs, ki megmondja, de amúgy sem zavarnám meg lelki békém holmi kérdezősködéssel. Teszem, ahogy jónak érzem. A Klosterwappe oldalán az alpesi menedékház barátságos kis ablakain fény szűrődik ki. Kinyitom az ajtót, megérkeztem.
 
2021.10.11 11:44 : Talányvadász
A cukorszaltó ködén át, még nem teljesen vonz a Föld. Váratlan ingerek, színek keltenek bennem örömvarázst: az egérpad őszinte mozdonyvöröse csakúgy mint az argonion-polírozó árnyalattal sötétebb, vénásvér-bordója. Ó Henriett, hogy sosem láthatlak, vágyam n-edik argumentuma, éberálmom selyemhajú angyala, ki lopva aludtál vállamon! Köszönöm, hogy adhattam neked a megízlelt tökéletességből. A mikroszkóp talpa recéi, mint dzsózseri piramisok emelik magasba testét. Kicsiny képernyője ezüstkeretben méretben s formában is, mint egyfajta halotti jelentés gyászkerete, ily formában tetszik most előttem. Fekete háttérrel valóban olybá tűnik, alkalmas is lehetne digitális formában nemléthírt közölni. A fókuszvájat törtfehér teste csodás épület-vagy obeliszkre emlékeztető minták ízét keltik önvalómban. A sötét hátér talányos, mint a halál utáni lét-vagy nemlét, ugrás az ismeretlenbe, mint végtelen mélységű aknák hatalmas, vágy-keltő sóhaja, monoton lelketlen gépzúgás kínoz szűntelen, mesterséges, bántó led-fény felülről vakítja szemem. A lelketlen géptengerben elveszem.
 
2021.10.08 09:49 : Figuráns
Eljárás giliszták rendszertani besorolására pilis ; membránlemezes kutyajáték pilis ; Grafikai megjelöléssel ellátott táblás édesség és eljárás ennek előállítására pilis ; Eljárás fingolimod-hidroklorid előállítására pölis
 
2021.09.10 19:06 : Millenniumi Tudatalatti Villamosvasút
Dádpusztai Lélekközi Eufóriakongresszus pilis
 
2021.09.09 20:39 : Dezső bácsi kinek pastu barátja a szülinapján a fejére borította a Stephansdom melletti lószaros kukát
Számos józsefvárosi lakos visszasírja a mostani polgármester vezetéknevével becézett fogcsökkentésre ideális drogot, és a hagyományos becsületes árusokat, akik számos ablakon kopogtattak reggelenként akár a tejesember Londinus városában : jónapot kívánok, csumidavtu, meghoztam a szpídet ! Így van ezzel Özv, Putsitsky Erzsi néni is a Gépszínház utca 7-ből, aki miközben ebédre szokásos kakaós káposztáját főzte a ötödiken, a nyitott ablak sűrű pállott levegőjében lebegő alakokat látott meg. aztán meg nem, aztán megint. Azt hitte talán a Rivotril nem a régi, avagy Ferenc pápája áldása ütött be, azonban az alakok hangosan intonáltak: Szia Hölgyem, nincs cigid? Buszjegyre kéne. Nagy erőkkel hívta a rendőrséget, bár ők mondták, épp ebédelnek. viszont mikor a szóban forgó (vagy ugráló) alakok ráestek a Mcdonátba siető járőrkocsi szélvédőjére, ezáltal akadályozva annak becses vezetőjét a szabad kiáltásban, intézkedést foganatosítottak. Az emeletről leordító Erzsi néni tanúskodása mellett kedves illetőink máramúgy tetőtöl talpig ismeretlen eredetű fehér porba voltak öltözve más rajtuk nem volt. Kihallgatásuk során a következőket mondták: Kedves Parasztkutya úr, mint nem tehetünk róla, azt hittük ez a nagyi finomlisztje a gútai malomból, azonban a maguk készüléke hazudik és mást mutat, pedig mink itt se vagyunk. Dehát önök azt mondják ez a vadi új Roco nevű szer, hát elhisszük, mindenesetre igen, emiatt van az, hogy mi itt tudatállapotban vagyunk, és 15 métert ugrálgatunk helyből, hát mink itten doktori címet kéne kapjunk mint új kéregetéstudományok felfedezői. Szóval aztán ez az új - ROCO nevű szer számos problémát okoz mostanság. az aluljárok helyett a Metropol nevű becses nagy citációs számmal rendelkező folyóírat által is megénekelve, mostmár a felüljárókon, háztetőkön, emeleti ablakokra felugrálva kéregetnek egyes delikvensek. Figyelembe véve, hogy nem egyenlő esélyekkel indulunk, de van aki mélyről is magasra jut, ez még dícséretes is lenne, viszont a Fuggerth nevű legjúbabb Designer szer ennél is rémesebb, a kéregetők már egyes tudatállapotokban testet képesek cserélni parlamenti képviselőkkel, emiatt aztán az ülésterem nagyjából el lett fogyva és eladva. Nem említettük még az Ikarus nevű új, ergot-alapú designer-származékot, aminek segítségével repülő koldusaink már nem egy alkalommal a fapados gépek ablakán kopogtattak a markukat tartva. Meg kell nyugodnunk abban a tudatban, hogy megelőzendő a behatolást, mindenkinek lakásba kell fogadnia kis házi bérkoldusát, így ezáltal a társadalmi problémát is felszámolva.
 
2021.08.25 22:34 : BÉLGA
Na álljál le pilis és indulj be pilis mielőtt megdobállak játékpilisekkel!
 
2021.08.25 22:32 : Búsleves madzagon
Unokázós csalás pilis
 
2021.07.28 22:20 : Kleisbrecher
A mindennapok akkor lesznek színesek, ha megtalálod ami üdít, ami feltölt. Vágd fel az ereid, kóstolj bele egy üdítőbb életbe ! :)
 
2021.07.21 15:33 : PILIS-E VAGY?
Buchwald-néni pilis
https://cimlap.blog.hu/#bloghu/torimaskepp/2021/07/20/7_elfeledett_pesti_szakma
 


© gepard.net